Galerie zaterdag 16 april gesloten

 

Tegelijk met de kunstfoto's van Susan Zadeh (zie het volgende tabblad Tentoonstelling) exposeert EVERDIEN POST haar porceleinen keramiek. De combinatie van de werken van deze twee kunstenaressen is van een etherische schoonheid.

  

                        

 

 

 

 

Everdien over zichzelf:

 Porselein heeft geen haast

“Porselein biedt mij ongekende mogelijkheden om te experimenteren. Om gewone gebruiksvoorwerpen, als kopjes of schaaltjes, ambachtelijk vorm te geven. Om unieke werken te creëren qua vorm en kleur. Zo maak ik creaties in opdracht van een bedrijf, maar ook experimentele stukken die gewoon ‘mogen ontstaan’. Met mijn creaties wil ik vertragen, momenten verstillen. Porselein heeft geen haast.”

Porseleinspecialist

Everdien is mijn naam, aangenaam! Sinds 2015 ben ik porseleinspecialist en werk ik vanuit mijn eigen atelier in Zwolle. Porselein voelt als het eindstation van een boeiende reis langs creatieve tussenstations. In elke fase van mijn leven zie je mijn ‘drang’ om te creëren, om dingen te maken, om vorm te geven. Mijn creatieve reis verliep van tuinontwerpen, naar bloemspecialist en brillenontwerper. Allemaal boeiende stations waar ik mijn eigen smaak en stijl leerde kennen. Toen ik begon met porselein was ik eigenlijk meteen verkocht. Het heeft me vanaf het begin geboeid en nooit meer losgelaten. Zo ontwikkelde mijn werk van vergankelijk naar blijvend en van wisselende modetrends naar tijdloze erfstukken.

Mijn koffie, mijn Zwolle, mijn stijl

Als echte koffieliefhebber heb ik ontdekt dat koffie aan smaak wint, wanneer je het uit een verfijnd, porseleinen kopje drinkt. De door mij ontworpen en ambachtelijk gemaakte kopjes en mokjes maken koffiedrinken tot een heerlijk koffiemoment. Echt genieten. Gaandeweg, op basis van mijn eigen smaak en voorkeuren, is mijn eigen stijl ontstaan. Verfijnd werk, met een zachte uitstraling en originele en creatieve details. Zo ontwierp ik mokjes met een Zwolse blauwvinger erop afgebeeld en met de plattegrond van Zwolle. Een knipoog naar de stad waar ik van hou, waar ik lééf. Vanuit diezelfde creativiteit ontwerp ik koffiemokjes, of ander werk, in opdracht. Samen met de opdrachtgever kijken we naar kleur, vorm en gewenste opdruk, zoals bijvoorbeeld een logo, die als indruk in het porselein wordt weergegeven. Zo ontstaat voor elke opdracht een uniek product.

Natuur en beweging als inspiratie

Behalve door Zwolle laat ik mij graag inspireren door de natuur. Door vormen en kleuren, maar ook door het gevoel daarbij. Met ontzag zie ik de bergen, hun reliëf. Ze trekken me aan, maar zijn ook dreigend. De zee speelt voor mijn ogen met kleur, beweegt, verdwijnt. Dat gevoel komt samen in krachtig en sterk werk, dat fragiel en zacht oogt. 

Realistische kunst ontstaat vanuit mijn gevoel voor planten en bloemen. De ene keer zie je dat herkenbaar terug in het werk, de andere keer gebruik ik een detail sterk uitvergroot, zodat het abstract wordt. Zo biedt de natuur mij een onuitputtelijk bron van inspiratie. Porselein heeft, net als de natuur, geen tijd en geen haast.

 

 

Porcelein van Everdien nu te bezichtigen en te koop in de galerie tot en met 7 mei 2022. 

 

Adres:

Kruisstraat 21
8051 GD Hattem (GLD)
tel: 038 - 454 75 33
mob: 06 - 468 932 84
mail:

KvK-nummer: 60790997
BTW-nummer: NL099626299B01

Openingstijden:

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag 
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
13:00 tot 18:00 uur
13:00 tot 18:00 uur
13:00 tot 18:00 uur
13:00 tot 18:00 uur
13:00 tot 18:00 uur
gesloten

Of maak een persoonlijke afspraak.